Immo Gacogne
dolfmol@gmail.com
Zij gingen u voor.

Ikzelf, sinds 2000

Ergens 1998 kreeg ik het idee een huis in Frankrijk te kopen. Ik moet enkele 10 tallen departementen doorkruist hebben, alvorens het “ideale huis” aan de voet van de Pyreneeën te vinden, 1452 km van Amsterdam. Dat vond mijn vrouw veel te ver, die bleef alleen maar meedoen als het huis binnen een dag rijden bereikbaar was, iets waarvoor ik haar eeuwig dankbaar blijf. In 1999 alle departementen binnen de 800 km bezocht, met name Normandië, de Sarthe en de Bresse. Tot ik vanuit die laatste de Morvan binnen reed: Ik was op slag verkocht door de hartveroverende schoonheid van het landschap, en dat is nog steeds zo. 

Kees en Gemma Schalkwijk,  Anost  sinds 1998

Wij gingen in het voorjaar altijd een weekje wandelen, en mijn broer raadde ons de Morvan aan. Wij vonden het echt een prachtig gebied, dat ook goed binnen 1 dag te berijden is. De jaren daarna gingen we terug en huurden dan een huisje. Die huisje waren echter telkens dermate minder dan ze aangeprezen waren dat we op een goed moment besloten dan zelf maar een huis te kopen. Zo gezegd zo gedaan iedere 6 weken gingen we voor een lang weekend naar de Morvan, even echt ontspannen. Inmiddels zijn we opgehouden met werken en hebben we een groter huis gekocht, waar we met veel plezier ongeveer de helft van het jaar wonen. Ons sociale leven is verdubbeld: we maken nu muziek bij de fanfare in Nederland en de harmonie in Autun en hebben er een warme vriendenkring bij gekregen in Frankrijk.

Hans en Saskia, omgeving Brassy sinds 2011 

Wij hebben 2 jaar door Frankrijk getrokken op zoek naar een geschikt gebied, tot een vriendin ons attendeerde op de Morvan. Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar waren op slag verliefd. Rust, ruimte, schone lucht, glooiend landschap, bossen en meanderende riviertjes. Een beetje Nederlands klimaat, met relatief veel regen, maar een langere en warmere zomer en een drogere lucht waardoor je soms tot november in een t-shirt kunt lopen. Hoog genoeg om geen last te hebben van een eventueel stijgende zeespiegel, voldoende schoon drinkwater, geen gevaar voor bosbranden en nagenoeg geen industrie. Voor ons alle reden om ons hier met veel plezier te vestigen.

Teade Walma en Ingrid Kaagman sinds 2007

Wij zijn  mensen die graag wandelen, houden van natuur en platteland. Langzamerhand ontstond bij ons de behoefte aan eigen plek waar we jaarlijks enige keren naar toe konden gaan.  Een zwager raadde ons de Morvan aan. In 2006 zwierven we door de Morvan om bij verschillende makelaars aan te kloppen en te vragen naar hun aanbod. We raakten meer en meer onder de indruk van het landschap van dit nationaal park. Zelfs de regenachtige week waarin we een eerste zoektocht deden verhulde niet de schoonheid van deze regio. We zochten een huis in redelijke staat met ruimte en rust. We hebben geen uitstapjes meer gedaan naar andere delen van Frankrijk, omdat we in de Morvan alles vonden wat we belangrijk vonden: ruimte /groen / bos/ plattelandscultuur/ hulpvaardige buren/ wandelen/ een spannend renovatietraject en een plek waar we met vrienden en familie een goede tijd kunnen doorbrengen.